< ZomerExpo 2011 | renée beurskens

ZomerExpo 2011

11/04/2011

Afgelopen zaterdag in alle vroegte naar Heerenveen voor de voorronde van de ZomerExpo 2011. Met de auto een rit van anderhalf uur vanuit Utrecht. De dag begint goed met een zonnetje en lekkere frisse Friese lucht; wat een soort van graslucht betekent, iets wat we in hartje stad echt niet snel zullen ruiken. Prima begin om eens gezellig in de rij te gaan staan. Want wat zijn er al veel mensen om 9.30 uur bij Museum Belvedere. De rij is opgedeeld in wachten, aanmelden met inschrijfbewijs, het kunstwerk uitpakken, een nummertje en een formulier op de achterkant van het kunstwerk plakken en weer een andere rij in, om te wachten.

Na ongeveer 15 minuten wachten, mensen kijken, kunstwerken in alle soorten en maten aanschouwen, wordt mijn kunstwerk meegenomen door een mevrouw met mooie schone witte handschoentjes?! En dan dus weer wachten… Mijn schilderij wordt aan de jury getoond… Als het goed is wordt hier niets bij gezegd … In de meeste gevallen komt een kunstwerk binnen 3 minuten weer terug, met een bedroefde man of vrouw die zegt: ‘Helaas je werk is niet uitgekozen’. Je zal het maar 1000 x op een dag moeten zeggen! De mevrouw die naar mij toe komt, kijkt blij en vertelt stralend dat ik een ronde verder ben. Leuk nieuws dus, ik mag exposeren op de website! Door dit heugelijke feit, krijg ik mijn kunstwerk niet meteen terug maar pas ’s avonds om 19.30 uur na beraad van een tweede jury!

Na een lange zonnige shopdag in hartje Heerenveen ,krijg ik ’s avonds met een camera op mijn neus te horen dat mijn werk tentoongesteld wordt in het Gemeentemuseum Den Haag. Een super einde van wat een fantastische dag is geweest.

Comments (1) | Tags: , | More: blog

One Response to “ZomerExpo 2011”

  1. elly says:

    fantastisch restultaat renee.
    proficiat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>