< artistiek statement | renée beurskens

artistiek statement

In mijn werk gebruik ik het stilleven van serviesgoed en glaswerk als een personificatie. In de schilderijen staan de voorwerpen soms bij elkaar op tafel, als een soort ontmoeting. Een kopje, kannetje of glas kan ook alleen staan. Hoe verhouden de voorwerpen zich ten opzichte van elkaar? Welke menselijke eigenschappen krijgen de voorwerpen door mijn manier van schilderen? Via mijn werk wil ik bij de toeschouwer vragen oproepen over sociale ontmoetingen. Het gezamenlijk iets ondernemen, onderdeel zijn van een groter geheel, het kunnen genieten van momenten van samenzijn. Staan we stil bij deze momenten of zijn deze, door een druk bezet leven, vluchtig en gehaast?

artistiek statement | 2011 | informatie | Tags: , , | Comments (0)